Startupen Allbry tar kamp för barnens psykiska hälsa. Det digitala verktyget erbjuder alla funktioner som krävs för att jobba förebyggande med psykosocial elevhälsa, och har idag flertalet kommuner och skolkoncerner som kunder. När tjänsten Allbry utvecklades tog de hjälp av Mårten Nilsson och SaaS Innova.
– Syftet med Allbry är att det ska det bli enklare för Sveriges elever att snabbt få hjälp när de behöver det. Vi visste hur viktig tjänsten kunde bli för Sveriges elever och Mårten hjälper oss omsätta vår idé till ett system som får ihop alla delar, säger Haris Sejdic, CTO på Allbry.
Allbry är en komplett elevhälsoplattform för skolan som möjliggör effektivare kommunikation mellan elev och elevhälsan. När Allbry fortfarande var mitt i utvecklingsprocessen av plattformen, i den så kallade Minimal Viable Product-fasen, anlitades Mårten Nilsson och SaaS Innova för att strukturera den tekniska organisationen i fråga om utvecklingsprocess och arkitektur med målsättningen att färdigställa en skalbar plattform med alla funktioner och som fungerar enligt alla regelverk.
– Vi hade en fungerande grundläggande version men flera delar som höll på att bli flaskhalsar. För att komma vidare och säkerställa att utvecklingsarbetet genomfördes så bra som möjligt kom Mårten kom in och omorganiserade hela vår tekniska avdelning. Han har stort kunnande när det kommer till projektledning och arbetsprocess, förutom det rent tekniska där han också är en mycket värdefull tillgång för oss.
– Det var också tydligt från början att hans utgångspunkt hela tiden var vår affär och produkt. Som startup-företag i en teknisk utvecklingsfas är det lätt att fastna i ett silo-tänk där kunden och affären hamnar i skymundan. Till skillnad från andra IT-konsulter har Mårten hela tiden sett till att vi under hela resan fokuserat på produkten i förhållande till affären.
Förutom Mårten i rollen som projektledare har även SaaS Innovas utvecklingsteam bestående av kodare, designers och testare i Indien varit högst delaktiga i arbetet med Allbrys plattform.
– De har en otroligt hög teknisk kompetens, för en bråkdel av kostnaden för samma lösning i Sverige. De lärde sig direkt vår produkt och kommer hela tiden med egna förslag på nya features och justeringar som kan öka nyttan för våra kunder, och i slutändan vår affärsnytta. Att ha den kombinationen har varit värdefullt för oss.
Idag har Allbry kunder bland Sveriges kommuner och skolkoncerner, där plattformen når över 9500 elever. Allbry har haft en nästan hundraprocentig konverteringsgrad från pilottestare till kunder.
– Vi har en välfungerande plattform där vi hela tiden arbetar med att lägga till nya funktioner som vi ser att våra kunder och deras elever efterfrågar. Med målsättningen att hjälpa så många barn och ungdomar som möjligt är det självklart att SaaS Innova ska fortsätta vara en del av det arbetet. Vi har i dem en partner med hög teknisk expertis i kombination med breda kunskaper om vår produkt och affär, samt hur vi ska fortsätta bli bättre, säger Haris Sejdic.
Med hjälp av chatt- och videosamtal kan elever få hjälp snabbare än vid fysiska möten samtidigt som samma strikta regler om sekretess och integritet gäller.Att besöka skolans fysiska kurator kan av många skäl vara svårt. Eleven kan tvingas missa lektioner och raster för att få en tid. Det kan även vara en jobbig process med att hitta kontaktvägar samt ta klivet att faktiskt boka in en fysisk träff. Många elever upplever detta moment som stressfullt och ångestskapande i sig.Med Allbry får eleven möjlighet att i lugn och ro ta första klivet och kontakta sitt elevhälsoteam online. Då många ungdomar mår som sämst på kvällar och helger, blir det viktigt att kunna erbjuda möjlighet för bokning och/eller samtal efter skoltid Genom att erbjuda chatt, videosamtal och anonymisering så fångar Allbry tre typer avfw-bold användare. De som endast vill chatta anonymt, de som vill visa sitt namn men endast chatta och de som vill ha ett personligare videosamtal. På så sätt kan även elever med blyg inställning ta det första steget och söka hjälp.